Recension av min kollega på kultursajten Kafé K:

http://kafe-k.se/wp/karolina-edith-och-karin/

 

 

Redan ännu en nyhet: 

Min första författarträff gick av stapeln på Kolsva bibliotek torsdag 12 september 2019. Jag var nervös. Hade ingen aning om vilka som tänkte komma eller hur många (eller få). Det visade sig bli fler än bibliotekarien hade räknat med. Fler stolar fick i all hast tas fram. Några gamla klasskompisar från Köping dök upp. Jättekul att de var där och så roligt att se och prata med dem. 

Författarträffen blev väldigt lyckad, tyckte jag och ser fram emot fler.

 

Ännu en recension. Den här gången är den skriven av Monica Ivesköld. Monica är en effektivitets- och automatiseringskonsult som driver eget företag där hon erbjuder många olika kurser, bl.a. i Ledarskap och Framgång & Effektivitet. Jag ser fram emot att få läsa en bok skriver av henne så småningom.

Tack Monica!

http://www.monicaiveskold.se/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom/

 

 

 

 

Ny recension!

En recension skriven av poeten och författaren Iréne Svensson Räisinen. Hon startade sajten SkrivarSidan.nu för tio år sen. En av Sveriges första och största för alla med intresse för det skönlitterära skrivandet.

Recensionen hittar du här:

https://skrivarsidan.nu/recensioner/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom.html

 Tack Iréne!

 

 

Pia Widlund, en bloggarvän har recenserat:

http://www.piaw.se/2019/08/25/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom/

Tack Pia!

 

 

Jag var med på Kulturdagarna i Hed helgen 2 - 4 augusti 2019. Tillsammans med en fotoutställare, Christer Lorichs, höll jag till i det nyrenoverade magasinet intill Herrgården i Bernshammar. Fotoutställningens röda tråd var Bernshammars gård med Herrgården och de som bott och arbetat där förr och nu. Livet på gården.

Knöt bra an till min bok som till stor del utspelar sig på på samma gård. Jag sålde några böcker. Träffade mycket intressanta och trevliga människor på köpet. Och gick på en guidad visning av herrgården.

 

 

Det  började med  barnet

Första recencionen på Bokus!

En resa tillbaka i tiden, Zeinat, 4 juli 2019

Sträckläste den här boken under två dagar. Jag tycker det är en jättefin historia där författaren på ett skickligt sätt lyckas skildra tre olika tidsepoker. Jag tror att många läsare kan hitta delar i berättelsen som de känner igen sig i. Den är både underhållande men samtidigt sorglig och tar upp många tänkvärda ämnen aktuella då som nu. Ett plus i kanten var den fina framsidan på boken och titeln som gör att man blir extra nyfiken.

 

 

Onsdag kväll 5 juni 2019 hade jag min bokfest i Odd Fellows lokaler på Vasagatan i Göteborg. Anrika vackra lokaler. Jättelyckad fest. Alla verkade trivas och sorlet var högt. Trött och lycklig är jag nu flera dagar efteråt.

 

 

Nu har manuset gått till tryck. Snart kommer boken att kunna köpas som fysisk bok och e-bok hos bokhandlare på nätet och på Akademibokhandeln. På bibliotek går det att låna den som e- bok. Fler detaljer kommer snarast.

 

 

2019-04-24

Jag fick tredje pris i Skrivarsidan.nu's novelltävling! Fantastiskt. Dessutom blev jag kontaktad av en student, Anna Dässler, på universitetet i Greifswald i Tyskland. De jobbar just nu med ett översättningsprojekt ”Neue Nordische Novellen”. Hon ville ha med min novell i antologin! Anna har studerat svenska och bott under en tid här. Vad roligt! Hoppas på att få ett exemplar när boken publicerats. Novellen heter Tiden. 

 

2019-03-05

Nu är omslaget till min debutbok klart!  Se nedan.

Omslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-02-12

Senaste nytt är att bokens publiceringsdatum blir 7 maj. Jag planerar att ha en bokfest i slutet maj/början juni för vänner, bekanta och släkt. Klart är att jag ska vara med på Kulturdagarna i Hed i augusti. Samma trakter i Västmanland där min historia utspelar sig. Vidare har jag bestämt med Kolsva bibiotek att jag kommer dit den 10 september och pratar om boken. Väldigt spännande och roligt.

2018-10-22

Snart är allt klart vad gäller min bok, omslag, baksida och jag har med ett tack till alla som under åren har hjälpt mig framåt (sammanlagt 9 år!). Dessutom finns nu en författarpresentation på förlagets hemsida. 

Om allt fungerar som det ska kommer boken att publiceras 14 maj 2019! Då blir det fest har jag tänkt mig, men ingen release där jag ställer upp böcker på ett bord till försäljning. Nej, jag vill ha ett kalas bara för att fira med dem som vill vara med. Får se var och hur och när.

Juni 2018:

Nu är det påskrivet av båda parter! Förlagskontraktet med Lange förlag är klart! http://www.langeforlag.se/.

Känslorna inför framtiden är många. Jag är förhoppningsfull, nyfiken, skakis, upprymd, redo (?) och känner mig äventyrlig. Bland annat ... 🤩

Jag säger som Churchill; this is not the end, this is not even the beginning of the end, this is just perhaps the end of the beginning

 

Ser fram emot framtiden!

Krönika på Kafé K Personliga texter med personliga åsikter

Ny krönika på Kafé K:

http://kafe-k.se/wp/ethel-skallar-om-monarki/

Om att nu är det verkligen hög tid att skrota ärvda titlar som kung och drottning

 

http://kafe-k.se/wp/category/ovrigt/ethel-skallar/

Jag skriver krönikor på kultursajten Kafé K med ojämna mellanrum. 

Hur vi fungerar eller inte fungerar i grupp 

Visst är det intressant att fundera över de roller vi tilldelas i olika sociala grupper? Läs vad jag tycker.