Onsdag kväll 5 juni 2019 hade jag min bokfest i Odd Fellows lokaler på Vasagatan i Göteborg. Anrika vackra lokaler. Jättelyckad fest. Alla verkade trivas och sorlet var högt. Trött och lycklig är jag nu flera dagar efteråt.

 

 

Nu har manuset gått till tryck. Snart kommer boken att kunna köpas som fysisk bok och e-bok hos bokhandlare på nätet och på Akademibokhandeln. På bibliotek går det att låna den som e- bok. Fler detaljer kommer snarast.

 

 

2019-04-24

Jag fick tredje pris i Skrivarsidan.nu's novelltävling! Fantastiskt. Dessutom blev jag kontaktad av en student, Anna Dässler, på universitetet i Greifswald i Tyskland. De jobbar just nu med ett översättningsprojekt ”Neue Nordische Novellen”. Hon ville ha med min novell i antologin! Anna har studerat svenska och bott under en tid här. Vad roligt! Hoppas på att få ett exemplar när boken publicerats. Novellen heter Tiden. 

 

2019-03-05

Nu är omslaget till min debutbok klart!  Se nedan.

Omslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-02-12

Senaste nytt är att bokens publiceringsdatum blir 7 maj. Jag planerar att ha en bokfest i slutet maj/början juni för vänner, bekanta och släkt. Klart är att jag ska vara med på Kulturdagarna i Hed i augusti. Samma trakter i Västmanland där min historia utspelar sig. Vidare har jag bestämt med Kolsva bibiotek att jag kommer dit den 10 september och pratar om boken. Väldigt spännande och roligt.

2018-10-22

Snart är allt klart vad gäller min bok, omslag, baksida och jag har med ett tack till alla som under åren har hjälpt mig framåt (sammanlagt 9 år!). Dessutom finns nu en författarpresentation på förlagets hemsida. 

Om allt fungerar som det ska kommer boken att publiceras 14 maj 2019! Då blir det fest har jag tänkt mig, men ingen release där jag ställer upp böcker på ett bord till försäljning. Nej, jag vill ha ett kalas bara för att fira med dem som vill vara med. Får se var och hur och när.

Juni 2018:

Nu är det påskrivet av båda parter! Förlagskontraktet med Lange förlag är klart! http://www.langeforlag.se/.

Känslorna inför framtiden är många. Jag är förhoppningsfull, nyfiken, skakis, upprymd, redo (?) och känner mig äventyrlig. Bland annat ... 🤩

Jag säger som Churchill; this is not the end, this is not even the beginning of the end, this is just perhaps the end of the beginning

 

Ser fram emot framtiden!

Krönika på Kafé K Personliga texter med personliga åsikter

http://kafe-k.se/wp/category/ovrigt/ethel-skallar/

Jag skriver krönikor på kultursajten Kafé K med ojämna mellanrum. Riktigt roligt att få tycka till. Nu senast handlade den om

Hur vi fungerar eller inte fungerar i grupp 

Visst är det intressant att fundera över de roller vi tilldelas i olika sociala grupper? Läs vad jag tycker.