En artikel på Kafé K om min och min mans upplevelse av julen 2021 på ett anrikt hotell i Viana do Castelo. Minst sagt annorlunda. Åtminstone för oss.

http://kafe-k.se/wp/tallrik-glas-8-januari-2022/

En ny artikel av mig om att tappa skrivlusten publicerad på Drop-a-storys sajt 

https://dropastory.se/

Nu finns Lange forlags årliga novellantologi ute och tillgänglig som e-bok. Write Together 2021 kan laddas ner på Lange forlags egen webshop och på onlinebutiker. Finns även på bibliotek. Inom en snar framtid kommer även den fysiska boken att vara färdigtryckt.

Min novell Kvinna i beige kappa finns med bland bidragen!

Instagramkontot @skrivutmaningen har blivit en bok! Fylld med mängder av fantasieggande och lockande skrivutmaningar som ett 70-tal författare inspirerats av och skrivit kortberättelser, noveller och poem. Vemodiga, humoristiska, spännande och tänkvärda. Bland annat. Fantastisk att läsa, både författarnas alster och för att bli inspirerad att skriva själv. Jag fick det ansvarsfulla och jättefina uppdraget att välja vilka texter som skulle vara med, bland alla hundratals.

Boken kan köpas som e-bok på Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln. Fysisk bok går att beställa på Fuerte förlags hemsida.

www.fuerteforlag.se

Det som började som en rolig skrivlek har nu blivit lite mer på allvar. I fredags 13 augusti 2021 träffades jag och Linda. Vi kände inte varandra. Hade aldrig träffats i verkliga livet. Jag svarade på en förfrågan från Linda i en skrivgrupp på FB, utan att tänka särskilt mycket. Sen skrev vi på skoj under vår och sommar. Och nu möttes vi. Skrivleken som utvecklats till något mer än en lek skulle struktureras och vi brainstormade. Resultatet av en intensiv eftermiddags arbete blev fantastiskt. Nu fortsätter vi ...

En artikel skriven av mig, publicerad idag 2021-05-21, på Drop a Storys skrivarsajt. Jag skriver om svårigheter med att marknadsföra sig själv. Hur svårt det kan vara och hur man ibland bara vill gå och gömma sig.

https://dropastory.se/nyhet/det-har-med-att-marknadsfora-sig-som-forfattare/

Det fina omslaget till antologin

Jag är representerad i en av tyska studenter nyligen utgiven novellantologi! Anna Dässler har översatt min novell. Hon fick på något sätt nys om mitt bidrag som tävlade i en av SkrivarSidans novelltävlingar för några år sen. Jätteroligt!

Den finns att köpa på Amazon.de för den som kan tyska

Nu har novellantologin äntligen kommit! Den kan beställas på Lange Forlag hemsida. Innehåller berättelser om livet, det svåra, det fenomenala och allt däremellan. Finns för närvarande endast som e-bok.

Länken till Lange forlag:

https://langeforlag.com

Finns även att inhandla på onlinebutiker och Nextory och på ett antal bibliotek att låna.

Ännu en artikel på Drop a Story. Nu om att skriva spänningsroman. Här kommer länken:

https://dropastory.se/bli-inspirerad/min-nya-utmaning/

Ny artikel på Drop a Story, skriven av mig och min författarkollega Birgitta Illiés om att synas i vimlet som okänd författare.

https://dropastory.se/bli-inspirerad/att-na-ut-i-vimlet-dar-ute/

Jag har recenserat en författarkollegas debutbok. Birgitta Illiés spänningsroman Släktstorm

En berättelse med mycket fart och fläkt. Se hela recentionen på Kafé K´s hemsida

http://kafe-k.se/wp/recension-slaktstorm/

Kultursajten Kafé K publicerar idag min artikel om hur vi skapade nya matvanor och sätt att laga mat i Portugal. Både positiva och negativa erfarenheter. Mest bra efter 😉😊 efter en del missar.

http://kafe-k.se/wp/matlagning-i-portugal/

Om ni vill läsa om vår resa hem från Portugal genom ett coronafebrigt Europa. Kolla här på Drop a Story:

https://dropastory.se/utmaningar-event/resan-hem-genom-ett-europa-med-coronafeber/

Nu kan du läsa min intervju med Goncalo M Tavares på Drop a Storys sajt:

https://dropastory.se/bli-inspirerad/ett-mote-med-en-fascinerande-forfattare/

Just nu kan ni köpa min bok till kraftigt reducerat pris i Lange forlags webshop. Ta en titt!

Gonçalo M Tavares Gonçalo M Tavares

Intervju med den portugisiske författaren Gonçalo M Tavares genomförd i veckan. Det blev ett mycket trevligt samtal. Jag blev varse att Gonçalo är en känd författare i sitt hemland.  Inyervjun finns nu publicerad på Drop a Story. 

https://dropastory.se/stories/om-vagspelet-att-bli-publicerad/

Hurra! Jag vann delat första pris i Drop a Storys skrivtävling i december månad:

Hälsning till det nya året. 

Jag och Margareta Börjesson vann! Så roligt. En skrivarvän sen ett antal år tillbaka.

Läs bidragen här:

https://dropastory.se/utmaningar-event/vinnarna-av-december-manads-tavling/

Jag har börjat samarbeta med en sajt som heter Drop a Story och som publicerar artiklar om skrivande. Inte bara artiklar utan även skönlitterära texter som noveller, poesi, ja egentligen allt som rör skrivande. Allt som inspirerar. Skrivandes alla mödor, glädjeämnen och hela härligheten däremellan.

Två texter skrivna av mig har nyligen lagts ut:

https://dropastory.se/stories/om-vagspelet-att-bli-publicerad/ 

och 

https://dropastory.se/stories/ett-minne-om-en-jultomte/

Härnäst väntar en författarintervju. Spännande!

Nu kan man köpa min bok Det började med barnet på Lange forlags hemsida (Webshop) för Kr 249!

https://www.langeforlag.com/swe-webshop.html

Jag har blivit tillfrågad av Instagramkontot Skrivutmaningen om jag vill vara med och skapa ett manus till en bok om skrivande.

Jag har fått uppdraget att läsa igenom alla inskickade bidrag skrivna av en mängd författare och skribenter.
Med utgångspunkt från Veckans skrivutmaning, som Skrivutmaningen inspirerat oss alla med, ska jag försöka hitta en struktur där olika texter på ett bra sätt illustrerar olika sätt att närma sig utmaningen.

Klart jag vill! Fantastiskt inspirerande, Och utmanande.

Recension av min kollega på kultursajten Kafé K:

http://kafe-k.se/wp/karolina-edith-och-karin/

Redan ännu en nyhet: 

Min första författarträff gick av stapeln på Kolsva bibliotek torsdag 12 september 2019. Jag var nervös. Hade ingen aning om vilka som tänkte komma eller hur många (eller få). Det visade sig bli fler än bibliotekarien hade räknat med. Fler stolar fick i all hast tas fram. Några gamla klasskompisar från Köping dök upp. Jättekul att de var där och så roligt att se och prata med dem. 

Författarträffen blev väldigt lyckad, tyckte jag och ser fram emot fler.

Ännu en recension. Den här gången är den skriven av Monica Ivesköld. Monica är en effektivitets- och automatiseringskonsult som driver eget företag där hon erbjuder många olika kurser, bl.a. i Ledarskap och Framgång & Effektivitet. Jag ser fram emot att få läsa en bok skriver av henne så småningom.

Tack Monica!

http://www.monicaiveskold.se/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom/

Ny recension!

En recension skriven av poeten och författaren Iréne Svensson Räisinen. Hon startade sajten SkrivarSidan.nu för tio år sen. En av Sveriges första och största för alla med intresse för det skönlitterära skrivandet.

Recensionen hittar du här:

https://skrivarsidan.nu/recensioner/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom.html

 Tack Iréne!

Pia Widlund, en bloggarvän har recenserat:

http://www.piaw.se/2019/08/25/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom/

Tack Pia!

Jag var med på Kulturdagarna i Hed helgen 2 - 4 augusti 2019. Tillsammans med en fotoutställare, Christer Lorichs, höll jag till i det nyrenoverade magasinet intill Herrgården i Bernshammar. Fotoutställningens röda tråd var Bernshammars gård med Herrgården och de som bott och arbetat där förr och nu. Livet på gården.

Knöt bra an till min bok som till stor del utspelar sig på på samma gård. Jag sålde några böcker. Träffade mycket intressanta och trevliga människor på köpet. Och gick på en guidad visning av herrgården.

Det  började med  barnet

Första recencionen på Bokus!

En resa tillbaka i tiden, Zeinat, 4 juli 2019

Sträckläste den här boken under två dagar. Jag tycker det är en jättefin historia där författaren på ett skickligt sätt lyckas skildra tre olika tidsepoker. Jag tror att många läsare kan hitta delar i berättelsen som de känner igen sig i. Den är både underhållande men samtidigt sorglig och tar upp många tänkvärda ämnen aktuella då som nu. Ett plus i kanten var den fina framsidan på boken och titeln som gör att man blir extra nyfiken.

Onsdag kväll 5 juni 2019 hade jag min bokfest i Odd Fellows lokaler på Vasagatan i Göteborg. Anrika vackra lokaler. Jättelyckad fest. Alla verkade trivas och sorlet var högt. Trött och lycklig är jag nu flera dagar efteråt.

Nu har manuset gått till tryck. Snart kommer boken att kunna köpas som fysisk bok och e-bok hos bokhandlare på nätet och på Akademibokhandeln. På bibliotek går det att låna den som e- bok. Fler detaljer kommer snarast.

2019-04-24

Jag fick tredje pris i Skrivarsidan.nu's novelltävling! Fantastiskt. Dessutom blev jag kontaktad av en student, Anna Dässler, på universitetet i Greifswald i Tyskland. De jobbar just nu med ett översättningsprojekt ”Neue Nordische Novellen”. Hon ville ha med min novell i antologin! Anna har studerat svenska och bott under en tid här. Vad roligt! Hoppas på att få ett exemplar när boken publicerats. Novellen heter Tiden. 

2019-03-05

Nu är omslaget till min debutbok klart!  Se nedan.

Omslag

2019-02-12

Senaste nytt är att bokens publiceringsdatum blir 7 maj. Jag planerar att ha en bokfest i slutet maj/början juni för vänner, bekanta och släkt. Klart är att jag ska vara med på Kulturdagarna i Hed i augusti. Samma trakter i Västmanland där min historia utspelar sig. Vidare har jag bestämt med Kolsva bibiotek att jag kommer dit den 10 september och pratar om boken. Väldigt spännande och roligt.

2018-10-22

Snart är allt klart vad gäller min bok, omslag, baksida och jag har med ett tack till alla som under åren har hjälpt mig framåt (sammanlagt 9 år!). Dessutom finns nu en författarpresentation på förlagets hemsida. 

Om allt fungerar som det ska kommer boken att publiceras 14 maj 2019! Då blir det fest har jag tänkt mig, men ingen release där jag ställer upp böcker på ett bord till försäljning. Nej, jag vill ha ett kalas bara för att fira med dem som vill vara med. Får se var och hur och när.

Juni 2018:

Nu är det påskrivet av båda parter! Förlagskontraktet med Lange förlag är klart! http://www.langeforlag.se/.

Känslorna inför framtiden är många. Jag är förhoppningsfull, nyfiken, skakis, upprymd, redo (?) och känner mig äventyrlig. Bland annat ... 🤩

Jag säger som Churchill; this is not the end, this is not even the beginning of the end, this is just perhaps the end of the beginning

Ser fram emot framtiden!

Instagramkontot @skrivutmaningen har blivit en bok! Fylld med mängder av fantasieggande och lockande skrivutmaningar som ett 70-tal författare inspirerats av och skrivit kortberättelser, noveller och poem. Vemodiga, humoristiska, spännande och tänkvärda. Bland annat. Fantastisk att läsa, både författarnas alster och för att bli inspirerad att skriva själv. Jag fick det ansvarsfulla och jättefina uppdraget att välja vilka texter som skulle vara med, bland alla hundratals.
🎈🎈🎈🎈
Boken kan köpas som e-bok på Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln. Fysisk bok går att beställa på Fuerte förlags hemsida.

Krönika på Kafé K Personliga texter med personliga åsikter

Krönika på Kafé K (mer kanske ett kåseri den här gången):

http://kafe-k.se/wp/ethel-skallar-om-att-tillfalligt-ha-sin-boplats-i-portugal/

Krönika på Kafé K:

http://kafe-k.se/wp/ethel-skallar-om-monarki/

Om att nu är det verkligen hög tid att skrota ärvda titlar som kung och drottning

http://kafe-k.se/wp/category/ovrigt/ethel-skallar/

Jag skriver krönikor på kultursajten Kafé K med ojämna mellanrum. 

Hur vi fungerar eller inte fungerar i grupp 

Visst är det intressant att fundera över de roller vi tilldelas i olika sociala grupper? Läs vad jag tycker.