Välkommen till Ethels författarsida!

Jag skriver romaner och noveller. Mitt första bokmanus var en kriminalroman om ett ekonomiskt brott som skett i verkligheten och som jag skrev tillsammans med min man. Inget förlag har tyvärr nappat. Än. Kanske utmynnar det istället i en egenutgivning eller e-bok så småningom. Annars skriver jag helst skönlitterärt om relationer, orättvisor, ja om livet för den "vanliga" människan, som visst kan vara både dramatiskt och spännande så att det räcker långt.

Ett av mina nuvarande projekt har jag hållit på med från och till i sex år. Jag har kallat manuset (arbetsnamn) Vi får prata om dig sen, sade pappa. Det handlar om tre kvinnor, Karolina, Edith och Karin som lever helt olika liv men ändå i varsin liknande bubbla. Berättelsen spänner tidsmässigt över åren 1923 till 1968.

Efter att manuset redigerats i ett antal omgångar, lästs av fem testläsare och granskats av lektör, ej att förglömma den skrivcoach som jag har haft med mig under flera år, skickade jag manuset till några utvalda förlag.

Och nu! Lange förlag och jag har inlett ett samarbete! Vi håller på med förbättringar, titel, bokens omslag etc. Inspirerande och roligt jobb jag har!

Under tiden arbetar jag på en fortsättning. I detta nya manus får vi följa Karin och hennes första kärlek, Leif, som det nu är slut med. Karin flyttar till Brighton i England och jobbar på ett B&B medan Leif liftar till Marocko för att uppleva äventyret. Båda två får, på var sitt håll, uppleva allt från romantik till dramatik och mycket där emellan. Råmanuset är nu klart. Fortsättning följer ...

Och ... nu har jag börjat på en tredje berättelse, en uppföljning på manus ett och två. I den får vi fortsätta följa Karin och Leifs kraftmätningar i livet. Ett kämpande som aldrig verkar ta slut :-). Har gjort en grovplanering och skrivit börjor på några scener. 

Utöver mina manusprojekt är jag publicerad i novellantologier, både i bokform och som e-publiceringar och några noveller som jag sålt till veckotidningar.

Våren 2016 blev en av mina noveller Fotografen och Kristina (relationer i historisk tid) publicerad på Hoi förlag som e-publikation. Och 2017-02-05 kom en ny novell ut på samma förlag. Varje andetag du tar, är titeln. I för mig en ny genre = skräck. Kul att prova nytt. Finns att ladda ner både som e-publikation och audionovell. Gå in på förlagets hemsida www.hoi.se eller kolla min hemsida under fliken Böcker och Aktuellt.

 

Varje andetag du tar Omslaget till min novell

Novell på Hoi förlag. Den här gången i en ny genre, nämligen skräck. Det är ingen lek det här. Vågar du läsa? Novellens titel är Varje andetag du tar.

Novell Fotografen och Kristina

Publicerad på Hoi förlag 2016-04-13. Berättelsen utspelar sig någonstans i Sverige i början av 1900-talet och handlar om otillåten kärlek.

Novellantologi

Bild 2 Älska noveller 2, 30 nyanser av kärlek, utgiven av Ordberoende förlag

En novellsamling som kom ut i slutet av maj 2015.

30 novellister, varav jag var en (!), som i hård konkurrens med andra, uttogs att medverka i novellsamlingen.