Välkommen till Ethels författarsida!

Min debutbok har getts ut på Lange forlag! Mitt allra första skrivprojekt som jag har hållit på med, från och till, i tio år.

Titeln på boken är Det började med barnet och den skildrar tre kvinnors livsöden. Karolina, Edith och Karin som lever helt olika liv i skilda generationer, men ändå i varsin liknande tidsbubbla. Berättelsen spänner tidsmässigt över åren 1923 till 1968.

Manuset har redigerats i ett antal omgångar, lästs och kommenterats av fem testläsare och granskats av lektör, Anna-Carin Collin. Ej att förglömma den skrivcoach som jag har haft med mig under flera år, Johanna Wistrand och så slutligen en grundlig genomgång av redaktören på Lange förlag, Linda Svendsen.

Jag jobbar med en fortsättning. I nya manuset får läsaren följa Karin och hennes första kärlek, Leif, som nu fått bli huvudkaraktär tillsammans med Karin. Hon flyttar till Brighton i England och jobbar på ett B&B medan Leif liftar till Marocko för att uppleva äventyret. Båda två får, på var sitt håll, uppleva allt från romantik till dramatik och mycket där emellan. Råmanuset är nu klart. Omarbetningar pågår. Redigeringar pågår. Länge. Fortsättning följer ...

Jag har (så smått) börjat på en tredje berättelse, en uppföljning på manus ett och två. I den får vi fortsätta följa Karin och Leifs kraftmätningar i livet. Ett kämpande som aldrig verkar ta slut :-). Har gjort en grovplanering och skrivit börjor på några scener. 

Utöver mitt första manusprojekt är jag publicerad i novellantologier i bokform, e-publiceringar, två noveller har kommit ut på HOI förlag och jag sålt ett par noveller till veckotidningar.

Varje andetag du tar Omslaget till min novell

Novell på Hoi förlag. Den här gången i en ny genre, nämligen skräck. Det är ingen lek det här. Vågar du läsa? Novellens titel är Varje andetag du tar.

Novell Novell Novell Novell Novell Fotografen och Kristina

Publicerad på Hoi förlag 2016-04-13. Berättelsen utspelar sig någonstans i Sverige i början av 1900-talet och handlar om otillåten kärlek.

Novellantologi

Bild 2 Bild 2 Bild 2 Bild 2 Bild 2 Älska noveller 2, 30 nyanser av kärlek, utgiven av Ordberoende förlag

En novellsamling som kom ut i slutet av maj 2015.

30 novellister, varav jag var en (!), som i hård konkurrens med andra, uttogs att medverka i novellsamlingen.